Előfizetői tartalom

EU-források: áldás vagy átok a bankoknak?

Portfolio
Okoz-e és ha igen, akkor milyen mértékű kiszorító hatást okoz az EU-források mostani dömpingje a normál kereskedelmi banki hitelezésre, illetve azok, akik az MFB Pontokat üzemeltetik, verseny előnybe kerülnek-e a többi hitelintézettel szemben? - Többek között ezt a két kérdést járta körbe az Uniós Források 2017 című mai Portfolio-konferencia második panelbeszélgetése. A szakértők véleménye megoszlott a kiszorító hatást, illetve a versenyre gyakorolt hatást illetően.

Bánfi Zoltán, az MKB Bank Tanácsadási és Kiemelt Ügyek Ügyvezető Igazgatósága vezetője szerint a dömpingszerű pályázati meghirdetés mellett inkább kiszorítási hatás érvényesül a beruházási hitelezés terén, de ezzel együtt is úgy gondolja: ez nem feltétlenül baj a pénzügyi szereplők számára. Ezt azzal indokolta, hogy a vissza nem térítendő támogatások felől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés