Előfizetői tartalom

Krisán: a korábbi időszak uniós pénzeinek kétharmada külföldi cégekhez került

Portfolio
Fontos döntés volt a kormány részéről, hogy idén március végére megvalósul a kiírási dömping - jelentette ki előadásában Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Megállapítása szerint sok minden jó irányba megy, de azért vannak veszélyek is a pályázati pénzek körül. Arra is javaslatot tett, hogy a 2014-2020-as ciklus félidejében esedékes ún. mid-term review során alapos vizsgálat jöjjön és gondolja meg a kormány azt, hogy egyes Operatív Programokban formális módosítást is kezdeményezzen Brüsszelben a cégek tőkealapú forráshoz juttatása érdekében.

Krisán László az uniós források témakörének szereplőivel indította előadását. Az intézményrendszer körül a kérdés, hogy beleroppan-e vagy rugalmasan reagál, az EU esetében az a fontos kérdés, hogy adja vagy nem adja, míg a kisvállalkozások szerepe abban a tekintetben fontos, hogy élnek-e a pályázati lehetőségekkel vagy visszaélnek velük. Ha ez az uniós pénz ilyen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái