Előfizetői tartalom

Lázár: nálunk még lehet pénzzel motiválni a dolgozókat

Portfolio
Nyugat-Európával szemben nálunk még vannak olyan munkatársak, akiket lehet pénzzel motiválni, így a mielőbbi forráskifizetés érdekében nekik idén a célok teljesítése esetén akár 12-24 havi bónuszt is ki tudunk fizetni - jelezte Lázár János a Portfolio mai Uniós Források konferencián tartott előadásában. Megerősítette, hogy március 31-ig valóban kiírják a 2014-2020-as ciklusra rendelkezésre álló keret 100%-ára a pályázatokat, és idén a cél minimálisan 2200 milliárd forintnyi forrás kifizetése. Lázár jelezte, hogy az előző ciklus pénzügyi zárásának döntő részét idén június végéig lezárja a kormány, és jelezte: nem zárkózik el a tárca attól, hogy az uniós pályázatoknál a most engedélyezett 15,5%-nál idővel esetleg nagyobb arányt is engedjenek előkészítésre elszámolni.

Lázár beszédének főbb üzenetei:Tartjuk a szavunkat abban, hogy amit ígértünk a 7-13-as ciklus lezárásában, azt sikerült teljesítenünk Nem lesz forrásvesztés hála annak az 1800 állami tisztviselőnek, aki megfeszített munkát végzett, de mindehhez "az EU konstruktív hozzáállása is kellett". Lázár úgy látja: az EU-ban is sokan abban érdekeltek, hogy a régió fejlődjön...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái