Íme a Pest megyeiek 40 milliárdos uniós naptára
Uniós források

Íme a Pest megyeiek 40 milliárdos uniós naptára

Portfolio
A kormány által kitűzött március 31-i határidőre a Közép-magyarországi régiónak szóló összes pályázatot meghirdették. Március hónapban összesen 20 pályázat jelent meg kifejezetten a régiónak dedikálva, ezért fontosnak tartottuk összefoglalni egy táblázatban, hogy mikor melyik pályázatok nyíltak/nyílnak meg és mikor van a beadásuk első szakaszhatára. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy a Közép-magyarországi régió nem kap annyi támogatást, mint a vidéki régió, ennek ellenére mégis közel 40 milliárdnyi keretösszegű felhívást hirdettek meg márciusban. Hozzá kell persze tenni, hogy ebből közel 10 milliárd forintot kifejezetten Érd város fejlesztésére lehet felhasználni.
Márciusban összesen 20 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,21 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, tőkeprogramot, vállalkozások munkahelyi képzését támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programból is (EFOP).

Az alábbi táblázatban szedtük össze azt, hogy melyek a múlt hónapban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megjelent pályázatok, mikor van/volt a megnyitási dátumuk, mikor volt/lesz a benyújtásuk első szakaszhatára.

Íme a Pest megyeiek 40 milliárdos uniós naptára
Jól látható, hogy a meghirdetett 20 pályázatból jelenleg a "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" felhívásra lehet csak benyújtani a támogatási kérelmeket. A "Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden" című kiemelt felhívás április 24-től, míg a többi pályázatra majd csak májusban vagy júniusban adható be a kérelem.

A meghirdetett pályázatok közül két felhívást emelnénk ki, melyek a vállalkozások munkahelyi képzéseit támogatja összesen 3,14 milliárdos keretösszeggel. Az egyik pályázat kifejezetten a nagyvállalkozásoknak szól, míg a másik a kkv-k dolgozóinak munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása fókuszál. A nagyvállalatok minimum 10 millió, maximum 100 millió, míg a kkv-k minimum 3 millió, maximum 50 millió forintos támogatást igényelhetnek a pályázat keretében. A pályázat részleteiről korábban már írtunk.

A munkahelyi képzések mellett kiemelkedő keretösszeggel támogatják Érd város fejlődését is. Többek között az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatására 2,3 milliárd, míg a közlekedésfejlesztésre 6,96 milliárd áll rendelkezésre Érd város önkormányzatának.

A második legnagyobb keretösszeggel rendelkező felhívás az "Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram" című VEKOP-2.1.2-17 kódszámú program, melynek a célja növekedési potenciállal bíró innovatív termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k terjeszkedésének segítése kockázati tőkejuttatással. A program keretösszege 5,49 milliárd forint.

A február végéig megjelent közép-magyarországi régiónak szóló pályázatok összefoglalóját márciusi cikkünkben olvashatják.

Címlapkép forrása: MTI H. Szabó Sándor
Frankfurt Stock Exchange
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 10: German Chancellor Angela Merkel (CDU).
ITALY - CIRCA 2003: The American tariffs
olaj
HAIFA, ISRAEL - DECEMBER 25: Smoke rises after a fire broke out at an oil refinery (Photo by Shay Hartov/Anadolu Agency/Getty Images)
olajfinomito
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Hogyan kereskedsz a forinttal?
Bevezető online előadás a deviza és indexkereskedés világába.
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 10: German Chancellor Angela Merkel (CDU).