Napelem, ablakcsere, szigetelés - Ezek nélkül tuti nem kapsz uniós ingyenpénzt
Uniós források

Napelem, ablakcsere, szigetelés - Ezek nélkül tuti nem kapsz uniós ingyenpénzt

Vízi Ildikó
Jövő hétfőn (április 24-én) startol a lakosságnak szóló energetikai pályázatok hitelkérelmeinek benyújtása. A pályázatok beadásához több csatolandó dokumentum szükséges, melyeket, ha időben beszerzünk, több esélyünk van arra, hogy hamarabb hozzájutunk az uniós ingyenhitelhez. A legfontosabb talán az energetikai tanúsítvány, de emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a személyes és jövedelmi adatok igazolására szolgáló okmányokat, a projektre vonatkozó dokumentumokat, illetve a kölcsön fedezeteinek dokumentálását sem. Mostani cikkünkben a természetes személyek és a társasházaknak, lakásszövetkezeteknek kötelezően benyújtandó dokumentumokat gyűjtöttük össze.

1 2

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója is előadást tart keddi Hitelezés 2017 konferenciánkon, regisztráljon most!
Tudnivalók a lakossági energetikai pályázatokról.

Röviden a két pályázatról

A szóban forgó két pályázat teljes keretösszege 115 milliárd forintot tesz ki, amelyből közel 24 ezer lakóépület korszerűsítése valósulhat meg országszerte, 3 ezer Pest megyében (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú pályázat), a többi 21 ezer pedig azon kívül országszerte (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú pályázat). A pályázatok részleteiről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Fontos, hogy a nulla százalékos kamatú hitelt természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik. A felhívások keretében napelemre, ablakcserére, hőszigetelésre és egyéb energiahatékonyság javítására szolgáló tevékenységre lehet támogatást kérni. Családi házak esetében maximum 10 millió, társasházaknál lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető, akár húsz éves futamidővel. A pályázathoz legalább 10% önerőre van szükség, a projekt többi elszámolható költségéből legfeljebb 90%-ot a hitel fedez. A hitel igényelhető családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülőház, illetve társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítésére.

A hiteligénylés menete - néhány tudnivaló

A hivatalos pályázati oldalon már elérhető a pályázatokhoz kapcsolódó összes dokumentum többek között a termékleírás, a költségvetési táblázat, hitelkérelmi formanyomtatvány, illetve a pályázat részletes szabályzata is, de a kérelmeket majd csak április 24-től lehet benyújtani az MFB-pontokon keresztül.

Mindezen dokumentumokat végignézve készítettünk egy folyamatábrát arról, hogy mi vár azokra, akik belevágnak egy energetikai korszerűsítési projektbe és uniós nulla százalékos hitelt vesznek hozzá igénybe. Amint az látható, lesz teendőjük bőven a következő időszakban:

Napelem, ablakcsere, szigetelés - Ezek nélkül tuti nem kapsz uniós ingyenpénzt
A lakossági energiahatékonysági pályázatok tudnivalóit, szabályait korábbi cikkünkben foglaltuk össze, mind a természetes személyekre, mind pedig a társasházakra, lakásszövetkezetekre vonatkozóan.

Már akkor felhívtuk a figyelmet, hogy a pályázat során nem csak a kérelem hiánytalan kitöltésére kell odafigyelni, hanem a csatolandó dokumentumokra is, mint például az energetikai tanúsítvány, értékbecslés, nullás NAV-igazolás, fűtés számlák és ez még csak egy része annak, amit a hitelkérelemhez csatolni szükséges.

Alábbiakban részletesen kifejtjük a csatolandó dokumentumok listáját, külön a természetes személyek, külön a társasházak, lakásszövetkezetek vonatkozásában is. A felsorolt, benyújtandó dokumentumok megegyeznek a közép-magyarországi régióban és a vidéki régióban pályázóknál, így tehát mindenkinek a következő oldalon felsorolt dokumentumokat kell beszerezni és csatolni a hitelkérelemhez.
Ez a cikk folytatódik
1 2
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
kulgazdasag ujsagiro Portfolio allashirdetes