Uniós milliárdokból fejleszt a Miskolci Egyetem
Uniós források

Uniós milliárdokból fejleszt a Miskolci Egyetem

Portfolio
Korszerű anyagok, intelligens technológiák kifejlesztését kezdi meg Miskolcon a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ. A 4,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az ÉMI együttműködésében valósul meg.
A 2015 decemberében megjelent "Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ - Kutatási infrastruktúra fejlesztése" című (GINOP-2.3.4-15 kódszámú) felhívás nem kifejezetten a kkv szektort célozza meg, hanem inkább azokat a felsőoktatási intézményeket, akik jelentős hazai és nemzetközi innovációs háttérrel rendelkező nagyvállalatokkal és magyar alapítású innovatív középvállalkozásokkal működnek együtt már évek óta.

A vidéki régióban 5 kutatás-fejlesztési centrum indulhat Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Kecskeméten és Debrecenben. Míg a közép-magyarországi régióban (FIEK_16) pedig 3 egyetem: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Szent István Egyetem vezetésével indulhat el az együttműködési központ. Így a 8 együttműködés összesen közel 35 milliárdos támogatást nyert el.

A Miskolci Egyetem projektje

A most induló 4,8 milliárd forint összértékű első közös FIEK projekt 9 termékprototípust, 6 új anyagminőséget és 3 anyagtípust, 8 új technológiai eljárást és 3 készterméket valósít meg, mindezeket legalább 16 iparjogvédelmi oltalom keretében. Elsősorban korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztése kezdődik meg.

A konzorcium vezetője a Miskolci Egyetem, a konzorciumi tagok a BorsodChem, a Bosch, valamint az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.(ÉMI).

A céljuk a fejlett technológiákat alkalmazó iparvállalatok kutatás, fejlesztési és innovációs igényeinek feltérképezése, valamint azok piaci alapon történő kiszolgálása.
Frankfurt Stock Exchange
The logo of the OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development
BÉT-Hiventures_2
shutterstock_564998512
Bales of waste paper
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Gyopáros Alpár, Csorna és térsége fideszes országgyûlési képviselõje, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos beszédet mond a premontrei apátság idõsotthonának alapkõletételi ünnepségén 2019. augusztus 16-án.