Egy év után elkezdtek szivárogni a népszerű EU-pályázat nyertesei
Uniós források

Egy év után elkezdtek szivárogni a népszerű EU-pályázat nyertesei

Portfolio
Több mint egy év várakozás után tegnap megszülettek az első támogatói döntések az uniós prototípus pályázatban, amit egyébként a múlt heti parlamenti projektmenedzseri ülésen május - júniusra ígértek. A hivatalos pályázati oldal statisztikái alapján a 2688 pályázó közül jelenleg még csak 43 nyertes örülhet közel 3 milliárdos megítélt támogatásnak. A közép-magyarországi régióban még nem kezdték el kihirdetni a nyerteseket.
A "Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés" című GINOP-2.1.7-15 kódszámú felhívás még 2015. október 30-án jelent meg, melynek keretösszege 45 milliárd forint.

A felhívás szerint a támogatási kérelmeket 2016. január 11-től lehetett benyújtani. A pályázatot a hivatalos pályázati oldalon található közlemény szerint a nagy számú beérkezett pályázat értékelési szakaszának idejére a támogatási kérelmek beadása 2016. április 15-én 14 órától átmenetileg szünetel.

A fentiek alapján a pályázók már több mint egy éve vártak a döntésre, ami most úgy látszik, hogy elindult és folyamatosan csordogálnak a nyertesek. A hivatalos pályázati oldalon található fejlesztési statisztikák alapján 2688 beérkezett pályázatot számlálunk 169 milliárdos igényelt támogatással, melyből már 43 nyertes örülhet 2,6 milliárd forintnyi megítélt támogatásnak. Ezzel párhuzamosan már a támogatott projektkereső funkcióban is láthatjuk a 43 nyertes pályázók listáját, melyekből kiderül, hogy a támogatási döntés dátuma a tegnapi nap.

Egyébként a Portfolio Uniós Konferenciáján Karsai Tamás elmondta, hogy a 2700 benyújtott pályázatból több százat ki kellett zárni jogosultsági feltételek nem teljesítése miatt, illetve a második szakaszban beérkezett pályázatokkal sem tudtak érdemben foglalkozni a korlátozott támogatási forrás miatt. Jelzése szerint addig kb. 800 értékelést készített el az állami projektértékelői rendszer, amelyből arányaiban mintegy 35% fog nyerni (közel 300 cég), 40% nem kap támogatási döntést, illetve a fennmaradó értékeléseket vissza kell még küldeni újbóli értékelésre (a két értékelés közötti jelentős eltérés miatt).

A GINOP felhívás tükörpályázata a "Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés" című VEKOP-2.1.7-15 kódszámú felhívás esetében még nem hirdettek nyertesek, hiszen a hivatalos statisztikák alapján még csak annyit látunk, hogy 659 beérkezett pályázó van 33,7 milliárdos igényelt támogatással.
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
shutterstock_1478504201
Frankfurt Stock Exchange
Boris Johnson
autolipufogoooo
gyar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
vargamihaly0921