Előfizetői tartalom

Egymillió eurót ígér Magyarország a legnagyobb koponyáknak

Weinhardt Attila
Évi 50-60 millió forintnyi támogatást kaphatnak 5 éven át azok a kutatók, akik a világ bármely pontján megállnák a helyüket, de Magyarországot választják - mondta el az új kutatási kiválósági program hátterét a Portfolio-nak adott interjúban Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerint a közel 1 millió eurónyi támogatás "vonzó lehet a külföldön dolgozó magyar kutatók számára is", de nem lesz könnyű elnyerni, ahogy a bő 80 milliárd forintos keretből gazdálkodó hazai Innovációs Alap támogatásainál is további szigorításra, előzetes helyszíni ellenőrzésre lehet számítani. Pálinkás szerint "kemény feladat lesz", de sikerülhet évente átlagosan 7 milliárd forintnyi kockázati tőkét kihelyezni a gazdaságba a Hivatal szakmai felügyeletével felállított alapból.

Portfolio: A minap került sor egy olyan uniós projektindító eseményre, amelyen az EU kutatási-fejlesztési főigazgatóságának vezetője is részt vett (akivel szintén készítettünk interjút - a szerk.). Két nyertes magyar Teaming projektről van szó. Mit jelent a projektindítás, hogyan állnak most ezek a projektek? Pálinkás József: A két nyertes magyar programnak az idei...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái