Előfizetői tartalom

OLAF-vezér Magyarországon: van még teendő a korrupció elleni küzdelemben

MTI
|
Portfolio
A nemzetközi, határokon átívelő korrupció a legaggasztóbb és legveszélyesebb trend, illetve az, hogy egyes országok, demokráciák olyan rendszereket működtetnek, ahol a korrupció szervesen kapcsolódik ahhoz, ahogy az országot irányítják, a kormányzáshoz - többek között ezt emelte ki a Transparency International Magyarország mai budapesti konferenciáján Giovanni Kessler. Az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Magyarországgal kapcsolatban a költségvetés átláthatóságát sürgette és azt hangsúlyozta, hogy a korrupció tönkreteszi a gazdasági teljesítményt és a közbizalmat. Giovanni Kessler az Európai Ügyészség felállítása mellett érvelt, amelyből egyelőre Magyarország kimarad. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást más konferencia résztvevők is szorgalmazták. A Fidesz-frakció közleménye szerint "A Transparency International a Soros-féle korrupció része."

A korrupció veszélyei és szintjeiKessler az MTI tudósítása szerint előadásában úgy vélte, nem beszélünk eleget a korrupció határokon átívelő jellegéről, inkább a határokon belül maradva vitatjuk meg a korrupció problémáját, és ez azzal a veszéllyel jár, hogy figyelmen kívül hagyjuk a nemzetközi szintű korrupciót. Az OLAF igyekszik tájékoztatni az érintett országokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái