Előfizetői tartalom

A negyedére alkudná az EU-s megabírságot a kormány

Portfolio
Az előző uniós ciklus forráselosztásának informatikai rendszerénél talált súlyos szabálytalanságok miatt a szerződések 100%-át, azaz 18 milliárd forintot követel vissza az Európai Bizottság, de ezt a magyar kormány nemzetközi példák alapján megpróbálja a negyedére lealkudni - írja a Világgazdaság. A Miniszterelnökségtől azt a tájékoztatást kapta a lap, hogy büntetőfeljelentés készül a 2007-2009 közötti szerződések az ügyében és ettől függ az ügy folytatása, a döntések pedig heteken belül megszületnek.

A cikk főbb információi saját kiegészítéseinkkel: Az előző uniós ciklus forráselosztásának informatikai rendszerénél (EMIR) a 2007-2008-2009-ben kötött szerződéseket kifogásolja az Európai Bizottság, hiszen ahogy azt a 24.hu a közelmúltban a bizottsági levél alapján részletesen megírta: elmaradt a nyílt közbeszerzés, és erről a szabálytalanságról akkor a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés