Előfizetői tartalom

Borsodon úgy folyt át 3700 milliárd, hogy a helyiek ebből nem vettek észre semmit

Weinhardt Attila
A beazonosítható számlák 54%-át, mintegy 3700 milliárd forintnyit, borsod-megyei székhelyű cégek állították ki az előző uniós ciklusban, de ezek mögött nagyrészt budapesti közlekedési és egyéb infrastruktúra-fejlesztési projektek húzódtak meg - derül ki az érdekes összefüggés egy minap nyilvánosságra hozott átfogó elemzésből. A 3700 milliárd forint a megye 7 évi együttes GDP-jének mintegy harmada, de ebből a hatalmas kiszámlázott volumenből vajmi keveset éreztek meg a megye lakói, hiszen a megye ugyanebben az időszakban csak alig több mint 300 milliárd forintnyi EU-pénzt nyert.

Közel 7000 milliárd forintnyi számlát tudtak elemezniÁprilis végén hozták nyilvánosságra azt az átfogó elemzést (az első pdf ezen a linken), amelyet a Hétfa Kutatóintézet készített a Miniszterelnökség megbízásából a 2007-2013-as uniós ciklus fejlesztéspolitikájának keresleti és kínálati hatásairól. A tanulmány külön érdekessége, hogy a készítőik megkapták...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái