Előfizetői tartalom

Ráugrottak a magyar cégek az uniós hitelekre

Portfolio
Eddig az MFB Ponton keresztül elérhető uniós hitel és kombinált hitel termékeknek több mint a 32%-át lefedték már az igénylések, azaz nagyon erős az érdeklődés, ami a kedvező árazásnak köszönhető - jelezte a Magyar Hírlapban ma megjelent interjúban Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke. Mivel a bank honlapja szerint 16 féle uniós termék mintegy 770 milliárd forintos keretösszeggel érhető el az MFB Ponton keresztül, ez azt jelenti, hogy már kb. 235 milliárd forintnyi igény érkezett eddig az MFB Pontokhoz.

Bernáth Tamás az interjúban arra a kérdésre, hogy milyenek az MFB tapasztalatai azzal a saját vállalásával, hogy a 2014-2020-as ciklusban mintegy 1000 milliárd forintnyi visszatérítendő uniós forrást közvetít ki, úgy reagált:Jelenleg ott tartunk, hogy a beadott igénylések a teljes keret több mint a harminckét százalékát teszik ki úgy, hogy ebből a keretből száznyolcvanmilliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés