Uniós források

Ráfáztak a kormány programjával a fiatal vállalkozók

Portfolio
Nem érti a nemzetgazdasági miniszter, miért nem kaptak még egy forint támogatást sem a Vállalkozz itthon, fiatal! nevű kormányprogram résztvevői, amelyet ő jelentett be több mint egy éve - ezt mondta az RTL Klub híradójának Varga Mihály, és belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.
A napokban derült ki, hogy a pályázók több hónapja fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, pedig be sem tudták indítani a vállalkozásukat a beígért induló tőke hiányában. Van olyan, akinek már az üzleti terve is elavult.

A kormány azt közölte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a héten megkezdi döntések kihirdetését, majd ezt követően haladéktalanul megkötik a szerződéseket a nyertes pályázókkal. A késedelemről ugyanakkor nem szóltak.

Az RTL Klubnak egy sajtótájékoztatón Varga Mihály miniszter ugyanakkor úgy nyilatkozott: számára is talány, hogy miért nem kötötték meg eddig a szerződéseket. Két fajta stádiumban lévő pályázatról lehet beszélni, az egyiknél már van döntés, de még nincs szerződés, a másiknál még döntés sincsen -mondta. A miniszter nem érti, mi a késlekedés oka, és bejelentette, hogy belső vizsgálatot rendelt el az illetékes foglalkoztatási alapnál.

Budapesten és Pest megyében eddig 67 cég, az ország többi részén pedig 52 cég pályázott a támogatásra, szerződést azonban egyelőre csak 5 céggel kötött az állam.

A program keretében a fiatalok 8 hetes vállalkozói képzést kapnak, cégük pedig akár 3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyerhet el.
bkv0223
brexit0923
ensz0923.jpg
szerbia0923
villam0609
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
vargamihaly0921