Varga kiakadt, kirúgások is jöhetnek
Uniós források

Varga kiakadt, kirúgások is jöhetnek

Portfolio
"Ennek talán személyi következményei is lesznek majd" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén - írja az index.hu. A napokban derült ki, hogy a Vállalkozz itthon, fiatal! program pályázói még egy forint támogatást sem kaptak, ezért belső vizsgálatot rendelt el a miniszter. A botrány kapcsán felgyorsultak az elbírálások és már körülbelül 60 szerződést meg is kötöttek.
A Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű programot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen indította be tavaly. A támogatások keretében a fiatalok képzést, illetve szakmai tanácsadást kapnak üzleti tervük összeállításához, az elfogadott tervvel rendelkezők pedig 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak.

A napokban derült ki, hogy a pályázók több hónapja fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, pedig be sem tudták indítani a vállalkozásukat a beígért induló tőke hiányában, hiszen az NGM alá tartozó irányító hatóság fél év alatt egyetlen pályázatot sem bírált el.

A lap szerint a miniszter is a sajtóból tudta meg, hogy sokat késnek a kifizetések, és nagyon felháborodott. "8-9 hónapja érdemi bírálatok nem történtek annál a két intézménynél, akiknek az lett volna a dolguk, hogy a beérkezett pályázatokat elbírálják" - mondta. A miniszter szerint a botrány legalább abból a szempontból jó volt, hogy felgyorsultak ezek a pályázati elbírálások és már körülbelül 60 szerződést meg is kötöttek.

A miniszter arról is beszélt, hogy a botrány kirúgásokhoz is vezethet. "Nyilván meg kell várnom a belső vizsgálatnak az eredményét, de ezek után, én azt hiszem, hogy ennek talán személyi következményei is lesznek majd" - mondta.

Címlapkép forrása: MTI Fotó, Marjai János
uzemanyag0920
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter beszédet mond a Karcagi Kukoricamalom átadóünnepségén 2019. szeptember 19-én.MTI/Mészáros János