Uniós források

Óriási az érdeklődés a Modern vállalkozások programjára

Portfolio
A tervezett 3000 helyett 9679 magyar mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a digitális helyzetük és versenyképességük javítása érdekében indult, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében megvalósuló Modern vállalkozások programjához. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint júniusban folytatódhat a program.
A mintegy 2 milliárd forintos uniós támogatásból megvalósuló Modern vállalkozások programja 2016 tavaszán indult, az MKIK 1,75 milliárd forintot kapott a program megvalósítására. A konzorciumi partner Informatika a Társadalomért Egyesület 218 millió forintot, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség pedig 32 millió forintot.

A Modern Vállalkozások program célja a kkv-k informatikai képességének fejlesztése és ezáltal a versenyképességük javítása. Emellett az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon. A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget.

A kormány a magyar vállalkozások számára közel 60 milliárd forint támogatási összeget biztosít a digitalizációs fejlesztéseik támogatására. Ez nagy lehetőséget jelent valamennyi magyar vállalkozás számára ahhoz, hogy a versenyképesség növelése érdekében vállalaton belüli infokommunikációs fejlesztést hajtson végre.

- mondta Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Parragh László, az MKIK elnöke elmondta, hogy a szakemberek eddig a jelentkezők közel felét, 4733 céget világítottak át, közülük 3517 vállalkozásnak ítélték oda a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést, ami azt jelenti, hogy képesek rendszerük továbbfejlesztésére és ebben érdemes is segíteni a cégeket. Ennek egyik jele, hogy a minősítés birtokában a cégek kedvezményesen juthatnak hozzá informatikai termékekhez és szolgáltatásokhoz, valamint 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

A Modern vállalkozások programja - Vállalkozz digitálisan! indulása óta 127 vidéki információs napot szerveztek, ezáltal mintegy 4000 cégtulajdonost és döntéshozót értek el. A programhoz legnagyobb arányban, közel 50 százalékban a szolgáltatási szektor cégvezetői csatlakoztak, az ipari és kereskedelmi ágazatnak pedig 29, illetve 25 százaléka jelentkezett. Ezen cégek 60 százaléka mikro-, 30 százaléka kisvállalkozás. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint júniusban folytatódhat a program - mondta Parragh.
uzemanyag0920
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives to welcome the Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for bilateral talks at 10 Downing Street.