Nyáron is ömölhet rád az uniós pénzeső
Uniós források

Nyáron is ömölhet rád az uniós pénzeső

Portfolio
Júniusban sem maradnak pályázat nélkül a vállalkozások, hiszen a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében 28 felhívás nyílik meg 180 milliárdos keretösszeggel. A cégek 22 milliárdot költhetnek munkahelyi képzések támogatására, mely keretében fejleszthetik a munkavállalóik készségeit és kompetenciáit. Emellett 33 milliárdot adnak a gyors növekedésű vállalkozások fejlesztésére, illetve 16 milliárddal támogatják a fiatalok vállalkozóvá válását. Továbbá egy 30 milliárdos hitelprogrammal pedig a foglalkoztatást ösztönzik.

1 2

Lássuk a vidéki régió pályázatait.
A kormány által előírt határidőre megjelent az összes pályázati felhívás mind a 10 operatív programban, de ez még nem jelenti azt, hogy el is érhetőek és pályázhatóak a felhívások. Ezért arra vállalkoztunk, hogy a júniusban megnyíló GINOP és VEKOP pályázatokat összegyűjtöttük és a legfontosabb tudnivalókat összefoglaltuk a felhívásokról. A hivatalos pályázati oldalon található közlemények alapján a két említett operatív programban 28 felhívás fog megjelenni összesen 178,79 milliárd forintos keretösszeggel.

A GINOP megnyíló pályázatait

A GINOP keretében 14 felhívás nyílik meg hamarosan összesen 157,61 milliárdos keretösszeggel. A lentebb látható táblázatban foglaltunk össze a rövidesen megjelenő pályázatokat, keretösszegeit, illetve a megnyitásuk dátumait.

Nyáron is ömölhet rád az uniós pénzeső
A legnagyobb keretösszegű a GINOP-1.2.7-17 kódszámú felhívás, mely 33,57 milliárddal támogatja a gyors növekedési potenciállal rendelkező (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseit, úgy, mint az új eszközök beszerzését, a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását és az információs-technológia fejlesztését. A támogatást mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik várhatóan június 30-tól. Egy - egy nyertes pályázó 25 millió forint és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

A kapacitásbővítés mellett egy 29,63 milliárdos keretösszegű hitelprogramot (GINOP-8.8.1-17) is meg kell említenünk, mely keretében vállalkozóvá váló munkanélküliek és inaktívak mikrovállalkozásai esetében vállalkozásindításához és vállalkozásfejlesztési célokhoz kapcsolódó beruházás, valamint a beruházáshoz kapcsolódó készletbeszerzés támogatható. A társadalmi célú mikro-, kis- és középvállalkozások esetében pedig a vállalkozásfejlesztési célokhoz kapcsolódó beruházás, valamint a beruházáshoz kapcsolódó készletbeszerzés támogatható. Az első esetben minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitel, a másiknál pedig minimum 1 millió, maximum 50 millió forint igényelhető.

A harmadik fontos pályázat, amire nagy érdeklődés várható a munkahelyi képzések támogatása, melyre nem csak a kkv-k, hanem a nagyvállalatok is benyújthatják igényeiket. A kkv-nak szóló pályázatra majd június 30-án lehet kérelmet benyújtani, míg a nagyvállalatok már igényelhetik a támogatást a munkavállalóik készségeinek fejlesztésére. A GINOP-6.1.6-17 kódszámú felhívás keretösszege 19,04 milliárd forint, melyből egy-egy nyertes projekt minimum 3 millió, maximum 50 millió forintot nyerhet el. A pályázatok részleteiről korábbi cikkünkben számoltunk be.

További pályázatok, amit érdemes megemlíteni
  • Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása, melyre 16 milliárd áll rendelkezésre. A pályázat részleteiről itt olvashat.
  • Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása, melyet 8 milliárddal támogatnak.
  • Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása 5 milliárdos keretösszeggel támogatja a vállalkozások termelési folyamatainak automatizálását és az ipari rendszerek hálózatosodását.
  • Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatása 5,47 milliárdos kerettel.
  • Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében című pályázat, melynek keretösszege 5 milliárd forint.

A cikk következő oldalán mutatjuk be a Közép-Magyarországi régióban megnyíló pályázati lehetőségeket.
Ez a cikk folytatódik
1 2
uzemanyag0920
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter beszédet mond a Karcagi Kukoricamalom átadóünnepségén 2019. szeptember 19-én.MTI/Mészáros János