Előfizetői tartalom

Navracsics: szó sincs brüsszeli zsarolásról, ez magánvélemény volt (2.)

Portfolio
A jogi ügyekért felelős cseh uniós biztos tegnapi javaslata egyéni vélemény, amely nem tekinthető az Európai Bizottság hivatalos javaslatának, hiszen az még nem is került soha a biztosi kollégium elé - hangsúlyozta egy mai nyilvános budapesti beszélgetésen Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa ezzel arra a tegnapi interjúra utalt, amelyben Vera Jourová amellett foglalt állást, hogy 2020 után csak azok a tagállamok kaphatnák meg az EU-s támogatásokat, amelyek csatlakoznak a most felálló Európai Ügyészséghez.

Navracsics az Európa Pontban tartott előadásában hangsúlyozta, hogy a tegnapi egy "egyéni vélemény, hivatalosan ez nem javaslat", mert írott formában ő még nem is látta, azaz így nem is kerülhetett még a 28 biztos kollégiuma elé. Saját véleményeként hozzátette: technikailag is nehezen lehet kivitelezni azt, hogy a strukturális és kohéziós pénzek kifizethetőségét így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés