Tíz kiválóság szakíthat most nagyot
Uniós források

Tíz kiválóság szakíthat most nagyot

Portfolio
Hárommilliárd forintos keretösszeggel indult el az "Élvonal - Kutatói kiválósági program", mely keretében azok a vezető kutatók pályázhatnak, akik a pályázat benyújtását megelőző 10 éves teljesítményük alapján a nemzetközi tudományos élet élmezőnyébe tartoznak és a tudományterületükön nemzetközileg elismert, kiemelkedő tudományos hatást kiváltó eredményeket érnek el - olvasható a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közleményében.
Az elmúlt két évben összességében 853,5 milliárd forint keretösszeggel hirdetett meg az NKFIH kutatás-fejlesztési és innovációs célú versenypályázatokat. A felfedező kutatások ösztönzésére közel 40 milliárd forint keretösszeggel jelentek meg felhívások ebben az időszakban.

A most megjelent, legkiválóbb felfedező kutatók munkáját ösztönző új pályázati felhívás (KKP_17) keretében összesen három milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére 2018 és 2022 közötti időszakban, amelyből a 2018. évi kifizetésekre 600 millió forint. A felhívás forrását a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap biztosítja. A pályázati lehetőségről már májusban beszélt Pálinkás József, az NKFIH elnöke a Portfolionak egy interjú keretében.

Az Élvonal - Kutatói Kiválósági Program

  • Az NKFIH felmérései alapján a felfedező kutatások területén hazánkban a pályázati feltételeknek jelenleg mintegy 120-150 fős pályázói kör felel meg.
  • A nyertesek a következő öt évben maximum 300 (évi maximum 60 millió forint) támogatást fordíthatnak kutatócsoportjuk létrehozására vagy bővítésére, és ígéretes alapkutatási projektjük magyarországi megvalósítására.
  • Egy évben várhatóan 10-12 kutató nyerheti el ezt a támogatást, kizárólag olyanok, akik az eddigi eredményeikkel már bizonyították, hogy szakterületükön versenyképesek a világ élvonalába tartozó kutatókkal.
  • A kiválósági programban elnyert támogatás öt évre szól.
  • A pályázatok benyújtása elektronikus úton lehetséges legkésőbb 2017. szeptember 5-én 16.00 óráig.
  • A pályázat keretében elszámolható a személyi költségek, dologi költségek és a befektetett eszköz költsége.
  • A pályázatra a vezető kutató közösen pályázhat a a befogadó intézménnyel (felsőoktatási intézmény, kutatóközpont, kutatóintézet, költségvetési szerv vagy annak jogi személyiséggel rendelkező intézménye, kutatás-fejlesztést végző non-profit szervezet), ahol a kutatónak főállású munkaviszonyban, közalkalmazotti, illetve megbízási jogviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban kell állnia.
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
DBZOL20200106014