Előfizetői tartalom

Visszalépett a kormány - Több pénzt lehet projekt-előkészítésre költeni

Portfolio
Az elszámolható költségeken belül a projekt-előkészítés aránya 5 százalékról 7 százalékra nőtt, illetve ezzel együtt az elszámolhatóként megjelölt költségtípusokra vonatkozó összeg aránya pedig 12,5 százalékról 15,5 százalékra emelkedett - derül ki a Magyar Közlönyből. Ez azt jelenti, hogy a kormány valamelyest visszalépett a korábbi szigorból, mert az előző uniós ciklusban 16-45%-nyi részt engedett elszámolni, majd ezt drasztikusan maximum 12,5%-ra vágta és innen jött most az emelés. Új fejlemény, hogy a pénzügyi eszközök esetében 23,5 százalék az elszámolhatóként megjelölt költségtípusokra vonatkozó összeg aránya. Ezen fontos módosítások mellett még további pontosítások történtek az uniós pályázatokat szabályozó rendeletben.

A napokban megjelent kormányrendeletben (163/2017. (VI. 28.) Korm. rendelete) a fontosabb változások mellett pontosítások is történtek a 272/2014-es kormányrendelet vonatkozásában. Többek között a benyújtásra nyitva álló határidő, az újraértékelés, a mérföldkövek, az alátámasztó dokumentumok, a kifizetési igényléssel és a beszámoló benyújtásával, illetve a hiánypótlással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés