Előfizetői tartalom

A korrupció is csökkenne, ha egyszerűbbek lennének az uniós szabályok

Portfolio
A túlbonyolított pénzfelhasználási szabályok drasztikus leegyszerűsítését javasolja az Európai Bizottságnak a 2020-at követő kohéziós politikában a testület által felkért szakértőkből álló csoport - derült ki a napokban megjelent jelentésből. A következő ciklusban az Unió már csak a stratégiai beruházási prioritásokat és a kiadásokra vonatkozó elveket szabályozná. A szabályok egyszerűsítésével hatékonyabban lehetne fellépni a csalás és korrupció ellen.

Egy magas rangú szakértők által készített jelentés a kohéziós politika nagyfokú egyszerűsítését ajánlja az Európai Bizottságnak a 2020 utáni időszakra. A csoport véleménye szerint a szabályok jelenlegi struktúrája hatékony ugyan, de meg kell tisztítani a sallangoktól, így javaslatot tesznek a törlendő vagy radikálisan egyszerűsítendő szabályokra. Továbbá a szakértők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés