Előfizetői tartalom

Így megy a pénzosztás Magyarországon - Bemutatjuk a hátteret

Portfolio
Lassan indult el a mostani uniós ciklus pénzosztása, sok hónapos csúszások voltak döntéshozatalban, de közben az nagy érdem, hogy márciusig már a 7 éves keret 100%-ára meghirdette a kormány a pályázatokat, jövő tavaszig pedig az összes nyertest ki is hirdetik - ez a felemás kép rajzolódik ki a ciklus félidejénél készített körképünkből. A mintegy 9000 milliárd forintos teljes keret közel kétharmadára már megvannak a nyertesek, és közel harmadát már ki is fizették (jórészt előleg formájában) a nyerteseknek. Gőzerővel halad tehát az EU-pénzek elosztása, de most a piaci szakértők véleményére voltunk kíváncsiak, így mindenkinek ugyanazt az öt kérdés tettük fel, a beérkezett válaszokat pedig abs-sorrendben mutatjuk be.

Hogyan látja és értékeli a ciklus eddigi eredményeit az uniós pályázatok tükrében, most hogy a 2014-2020-as ciklus feléhez értünk?. Fetter István, Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások üzletág vezető CIB Bank "A Kormány ígéretéhez híven, kiírta az összes pályázatot, így a teljes hét éves támogatási keret elérhetővé vált. Ez jelentősen gyorsítani...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái