Előfizetői tartalom

Beszólt Magyarországnak és Lengyelországnak a szlovák miniszterelnök

Portfolio
"Az a politikámnak az alapja, hogy legyünk közel Európa magjához, Németországhoz és Franciaországhoz" és bár "együtt akarok működni a Visegrádi Négyekkel, de Szlovákiának az EU az alapvető érdeke" - jelentette ki a különutas Magyarország és Lengyelország felé beszólásként értelmezhető mondatokat tegnap Robert Fico szlovák kormányfő.

Fico annak kapcsán foglalt világosan állást az EU, illetve a formálódó mag-Európa mellett, hogy múlt héten koalíciós válság tört ki Szlovákiában: az eurószkeptikus koalíciós párt minisztere korrupciós botrányba keveredett, és a párt a kormányból való kilépéssel fenyegetett. Ez kisebbségi kormányzáshoz, majd feltehetően előrehozott választásokhoz vezethetett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés