Gazelláknak ad EU-s pénzt az állam
Uniós források

Gazelláknak ad EU-s pénzt az állam

Portfolio
A gyors növekedésű (gazella) vállalkozások fejlesztésére közel 34 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP). A pályázatra csak az előzetesen minősített és "megfelelt" minősítéssel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmeket. Azt jó tudni, hogy a minősített projekttervek nem részesülnek automatikusan támogatásban. A minősítés folyamatát, a fontosabb tudnivalókat és dátumokat alábbi cikkünkben foglaljuk össze.
A gyorsan növekedő vállalkozások fejlesztését célozó pályázat (GINOP 1.2.7-17) idén március végén jelent meg közel 34 milliárd forintos keretösszeggel. A pályázatra csak azok a vállalkozások nyújthatják be a kérelmeiket, akik előzetesen minősítésre kerültek és "megfelelt" minősítést értek el. Az előminősítést a GINOP-1.1.4-16 kiemelt projekt keretében az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. végzi el.

Néhány információ a GINOP 1.2.7-17 pályázatról

 • A rendelkezésre álló keretösszeg 33,57 milliárd forint.
 • A pályázat keretében a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, az infrastrukturális és ingatlan beruházás, információs technológia-fejlesztés, gyártási licenc, gyártási knowhow beszerzések, illetve minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése támogatható.
 • Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.
 • Kérelmeket mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be 2017. szeptember 14-től.
 • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimum összege 25 millió, maximum 500 millió forint.

A pályázat alapfeltétele - előminősítés folyamata

Az Irányító Hatóság tartalmi értékelési szempontokat alkalmaz a pályázatok sorba rendezéséhez. A tartalmi értékelés két fő részből áll, az értékelési előfeltételekből (megfelelt/kizárt) és a rangsorolási szempontokból.

Az előminősítési tájékoztató felhívja a figyelmet, hogy számos olyan kikötést tartalmaz a pályázati felhívás, amely kizáró feltételként értelmezhető a támogatás elnyeréséhez. Ha a feltételek között található olyan, amely kizáró okként értelmezhető a pályázni kívánó vállalkozás esetében, akkor nem célszerű a minősítési folyamatot elkezdeni.

Két fő lépésből áll a minősítés folyamata
 • a vállalkozás alapadatainak ellenőrzése
 • megfelelés a minősítési keretrendszer összesített értékelési ponthatárának (minimum 50 pontot elért a maximális 100 pontból)


Gazelláknak ad EU-s pénzt az állam
Az értékelés két szempont szerint történik: pályázó értékelés és a fejlesztés értékelése, melyekre külön - külön 50-50 pontot lehet szerezni. Megfelelt minősítést kap az a pályázó a minősítési folyamat végén, amelynek projektterve a minősítési keretrendszer pontozásos értékelésében a megszerezhető 100 pontból legalább 50 pontot elért.

Előminősítés fontosabb dátumai

 • Az előminősítéshez szükséges dokumentáció beadására első fázisban 2017. augusztus 14.-től, a második fázisban 2018. január 15.-től nyílik lehetőség.
 • A minősítési kérelmek elbírálására rendelkezésre álló idő: a beadástól számított 30 nap.
 • A GINOP 1.2.7-17 pályázati felhívásra, az első fázisban a pályázatok 2017. szeptember 14. - 2017. október 19. között, majd a második fázisban 2018. február 15. - 2018. március 15. nyújthatók be támogatási elbírálásra.
 • A módosított minősítési kérelmek elfogadására/elutasítására, a minősítési tanúsítvány kiadására rendelkezésre álló idő: a beadástól számított 30 nap.

Az előminősítést igénylő teendői

 • Regisztrálja vállalkozását az előminősítés oldalán, majd jelentkezzen be.
 • Töltse ki az előminősítéshez szükséges nyilatkozatokat, adatokat.
 • Dokumentumtárban találja meg a kétoldalú beszállítói nyilatkozatot és a pályázat adminisztrátori meghatalmazást.
 • Kattintson a projekttervhez kapcsolódó adatok megadása gombra, ahol a felugró ablakokat töltse ki.
 • Először a projektterv előminősítést kérő vállalkozás alapadatait kell kitölteni.
 • Töltse fel vállalkozása 30 napnál nem régebbi cégkivonatát, valamint hivatalos képviselőjének aláírási címpéldányát vagy ügyvéd által hitelesített aláírás mintáját
 • Nyilatkozzon arról, hogy a pályázati projektterv benyújtásához kíván pályázatírót megbízni vagy sem. Ha igen, akkor fel kell tölteni a pályázatíróval kötött szerződést/megállapodást.
 • A cégadatok után az előminősítés keretrendszeréhez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolni és a szükséges alátámasztó dokumentumokat felcsatolni.
 • Nyolc adatlapot kell kitölteni, mégpedig a következőket: Szervezet és működés, Innováció és együttműködés, Nemzetköziesedés, Digitalizáció és IPAR 4.0, Piaci környezet elemzése, Fejlesztés megvalósítása, Pénzügyi tervezés és Kockázatok.
 • Ha minden adatot kitöltött és minden szükséges dokumentumot feltöltött, akkor a "pályázat beadása" gombra kell kattintani.


Címlapkép forrása: MTI, Oláh Tibor
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
wells fargo
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Brexit mar csak nehany ora maradt hogy összejohessen a nagy alku