Előfizetői tartalom

Nagy bajba kerül Magyarország, ha továbbra is csak anyagiasan néz az EU-ra

Portfolio
Magyarország egyelőre afelé halad, hogy a Jean-Claude Juncker bizottsági elnök által egyeztetés nélkül bemutatott ötféle EU-integrációs forgatókönyv közül a másodikat, az integrációban való visszalépést választja, miközben valójában a harmadik-negyedik forgatókönyv lenne a reális - fejtette ki meglátását a Közgazdász-vándorgyűlésen Balázs Péter, a CEU professzora, volt uniós biztos. Balás Gábor, a Hétfa Kutatóintézet ügyvezetője szintén a harmadik-negyedik út esélyességét vázolta, és szerinte abban, hogy Magyarország ne szoruljon teljesen az EU perifériájára, a német autóipari lobbi is segíthet. Arra azonban felhívta a figyelmet, ha továbbra is csak az elérhető fejlesztési támogatások szemüvegén keresztül tekintünk az EU-ra, akkor nagy bajba kerülhetünk a 2020 utáni büdzsé várható mérete miatt. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója szerint az ötféle forgatókönyv és az eddigi kommunikáció alapján az látszik, hogy az EU még inkább a kétsebességes működési modell felé halad.

Budapest Economic Forum 2017 Az EU-integráció lehetséges irányairól és a Magyarország számára előnyös forgatókönyvekről is részletesen szó lesz az október 5-i Budapest Economic Forum konferenciánkon, ahol a kormányzati álláspontot és a brüsszeli szakértők álláspontját is megismerhetjük: Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái