Előfizetői tartalom

Darvas: akkor sem omlik össze az eurózóna, ha nem lesz fiskális stabilizációs eszköz

Portfolio
Ha nem lesz semmiféle fiskális stabilizációs eszköz az eurózónában, akkor sincs halálra ítélve az euróövezet - állapította meg a Budapest Economic Forumon tartott előadásában Darvas Zsolt. A Bruegel Intézet vezető kutatója egyúttal jelezte: nagyon szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy ha kapnának egy kis pénzt az eurót még nem használó tagállamok, akkor lelkesebben hajtanák-e végre a pénzcserét. Kijelentette azt is: nem sok értelmét látja egy olyan eurózóna pénzügyminiszteri posztnak, aki lényegében csak a gazdasági ciklusokat koordinálná és csak kis költségvetés felett rendelkezne.

Az EU-integráció mélyülésének várható irányairól és kihívásairól beszélt előadásában Darvas Zsolt és emlékeztetett arra, hogy egy évvel ezelőtt, a Brexit-népszavazás után még pesszimista volt a hangulat az EU-ban. Idén azonban öröm és remény bontakozott ki, mert ahogy sokan, úgy ő is jelentős esélyét látja annak, hogy lényeges reformok fognak megvalósulni, amelyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái