Előfizetői tartalom

Mégis veszít EU-s milliárdokat Magyarország?

Portfolio
Hétvégi brit sajtójelentés szerint már csaknem összejönne annyi kormánypárti képviselő aláírása, ami a kormányfő eltávolításához szükséges, ez pedig az angol font esését okozta hétfő reggel. Theresa May leváltásával elképzelhető, hogy egy olyan személy kerül a helyére, aki a brit EU-kilépés utántól egy pennyt sem akarna fizetni az EU közös kasszájába, ami azt is jelentheti, hogy mégis veszítene EU-forrásokat Magyarország a most futó 2014-2020-as uniós ciklusban. Ennek esélyét viszont csökkenti, hogy a britek az eddigi szóbeli ígéret szerint a 2019-es és a 2020-as évekre nagyjából 20 milliárd eurót befizetnének, de közben az Európai Parlament elnöke szerint legalább 60 milliárd eurót kellene fizetniük. Antonio Tajani EP-elnök további fontos kijelentéseket is tett mai interjúiban, amelyekről külön cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2017.11.13Megduplázná az EU közös költségvetését az Európai Parlament elnökeA Sunday Times értesülései szerint már 40 kormánypárti (konzervatív párti) képviselő beleegyezett abba, hogy aláírják a Theresa May kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt. Ez csak 8 fővel kevesebb, mint ami ahhoz szükséges, hogy lecseréljék Mayt, aki a júniusi előrehozott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái