Uniós források

Már a gazdaságfejlesztési EU-pénzek háromnegyedéről döntés született

MTI
Portfolio
A 2700 milliárd forintos keretösszegű Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) már 2000 milliárd forintos tételre született pozitív támogatói döntés, illetve ebből 1000 milliárd forintnyi támogatást már ki is fizettek a nyerteseknek - többek között ezekről beszélt egy mai vidéki eseményen Rákossy Balázs.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek jelezte: a GINOP keretében a meghirdetett 105 pályázati felhívásra több mint húszezer pályázat érkezett be 3 ezer milliárd forintot meghaladó támogatási igénnyel. Eddig több mint nyolcezer projekt számára összesen 2 ezer milliárd forintot ítéltek meg támogatásként, a kifizetett összeg nagysága eléri az ezer milliárd forintot. Hozzátette, további 35 pályázat áll még nyitva az igénylők előtt.

A hivatalos uniós pályázati oldal adatai a fentiektől még lényegesen le vannak maradva, hiszen ezen a linken az látszik, hogy a GINOP-ban egyelőre 1551 milliárd forinton áll a megítélt támogatások volumene, de furcsa módon közben már 1896 milliárdon áll a hatályos szerződések összege. Ezekből egyelőre 819 milliárd forintot ér el a kifizetések volumene.

Mi ezekből az adatokból a havonta elkészített pályázati összefoglaló alapján az alábbi ábrát kaptuk. Eszerint november elején 9354 milliárd forinton járt a 2014-2020-as ciklus terhére összesen meghirdetett pályázatok volumene (a 7 évre szóló keretösszeg 104%-án járt), amelyből 6060 milliárd forinton állt az összes nyertes uniós támogatás volumene (68%), a kifizetett összegé pedig 3130 milliárdon (35%). Ha csak a GINOP-ot nézzük, 2566 milliárd forintnyi már meghirdetett pályázati keretet tudtunk összeszámolni (minden pályázatnál az eredeti keretösszegekkel számoltunk, a menetközbeni keretmódosítást nem tudtuk ezen átvezetni), ebből a megítélt támogatási volumen akkor 1512 milliárd forintnál járt és a kifizetett támogatások volumene 3 hete 804 milliárd forintot tett ki.

Már a gazdaságfejlesztési EU-pénzek háromnegyedéről döntés született
zöldpártok bern svájc tüntetés
BÉT
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500