Újabb 13 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési támogatást osztottak ki a napokban
Uniós források

Újabb 13 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési támogatást osztottak ki a napokban

Portfolio
Újabb 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 54 mikro-, kis- és középvállalkozás technológiai és digitális fejlesztéseinek megvalósítására, valamint eszközbeszerzésekkel termelésének erősítésére a napokban - hívta fel a figyelmet pénteken kiadott közleményében Rákossy Balázs, a nemzetgazdasági tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Ezen nyertes projektekkel 27 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg. Ezeken felül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében egyesületek és alapítványok is elnyertek közel 123 millió forintot digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítésére.
32 mikro-, kis- és középvállalkozás 8,65 milliárd forint támogatáshoz jutott a "Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása" című, GINOP-1.2.7-17 kódszámú felhívás keretében. Az összességében csalódást keltő pályázati érdeklődésről tegnap már írtunk. A közel 18 milliárd forint összköltségű beruházások által többek között technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, infrastrukturális és ingatlan beruházás vagy információs technológia-fejlesztés is megvalósulhat. A támogatás során összesen 79 fővel növekszik a támogatási kérelmet benyújtó vállalkozások esetében az állományi létszám.

Négy vállalkozás jutott közel 632 millió forint fejlesztési forráshoz a "Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása" című, GINOP 1.2.5-15 kódszámú konstrukció révén. A támogatás által összesen 29 fővel növekszik a támogatási kérelmet benyújtó vállalkozások esetében az átlagos statisztikai állományi létszám. A beruházások összköltsége megközelíti az 1,3 milliárd forintot. A felhívás célja a kkv-kat kiszolgáló beszállítói és áruelosztási hálózatok szolgáltatási minőségének fejlesztése, elsősorban a nyújtott szolgáltatások körének bővítése és minőségének javítása.

Közel 190 millió forint vissza nem térítendő támogatásról és több mint 96 millió forint visszatérítendő kedvezményes kamatozású kölcsönről született döntés a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című, GINOP-2.1.2-8.1.4-16 felhívás keretében. A két nyertes vállalkozás az összeget kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, illetve a szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére fordíthatja.

16 vállalkozás 3,6 milliárd forint fejlesztési forrást nyert a "Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása" című, GINOP-1.2.8-17 felhívás révén. A támogatás segíti, hogy a magyar ipar egy magasabb jövedelmezőségű és hatékonyságú irányba mozduljon el, és így érje el az Irinyi tervben megfogalmazott növekedési célokat. A nyertes projektek összköltsége meghaladja a 7,5 milliárd forintot, amelyből lehetőség nyílik automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztésére; ipari kiber alkalmazások, IIoT (Industrial Internet of Things) megoldások és új eszközök beszerzésére is.

Nyolc egyesület és alapítvány nyert 123 millió forint támogatást az "Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával" című, GINOP-3.3.3-17 felhívás keretében. A nyertes fejlesztések összértéke közel 136,5 millió forint. A támogatott szervezetek közreműködésével kezdetét veszi a minőségi internethasználat, azaz a digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítése, illetve a használatukra való ösztönzés, melyek révén a kistelepüléseken valamint a hátrányos helyzetű csoportok körében elkezdődik a digitális felzárkóztatás folyamata.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Lendvai Péter
zöldpártok bern svájc tüntetés
BÉT
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500