Nagy a roham: három hét után bezárják a népszerű céges pályázatot
Uniós források

Nagy a roham: három hét után bezárják a népszerű céges pályázatot

Portfolio
December 11-én délben nyílt meg a céges eszköz- és szoftverbeszerzési EU-pályázat, de január 5-én délben már be is fogják zárni keretkimerülés miatt - hívták fel a figyelmet a hivatalos pályázati oldal friss közleményében.
Amint még karácsony előtt megírtuk: annyira nagy volt "A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című (GINOP-2.1.8-17 kódszámú) felhívás esetén az érdeklődés, hogy kilenc nap alatt túligényelték a 17 milliárd forintos támogatási keretet. Emiatt ahogy jeleztük, esélyes volt, hogy a kiíró nem fogja nyitva tartani az első beadási szakaszhatárig (2018. február 15-én 12 óra) sem a pályázatot, és ez meg is történik: a tegnap délután közzétett közlemény szerint "a rendelkezésre álló keret várható kimerülésére tekintettel a támogatási kérelmek benyújtása szüneteltetésre kerül" 2018. január 5-én, 12:00 órától.

A hivatalos pályázati adatbázis szerint egyébként jelenleg már 1747 darab projekt áll bent 20,2 milliárd forintos összesített támogatási igénnyel, azaz egyelőre mérsékelt a túligénylés, de ez a következő két napban még megugorhat a friss közlemény hatására.

Tegnap egy másik gazdaságfejlesztési célú uniós pályázat szabályrendszere is módosult. A kiadott közlemény szerint a "Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel" című (GINOP 4.1.1-8.4.4-16 kódszámú) felhívás 2. számú szakmai melléklete változott. Ez azt takarja, hogy az energiahatékonyság javítására irányuló tevékenységek éves szintű 1 GJ primer energia megtakarításra vetített nettó beruházási költségre vonatkozó határérték (110.000 Ft/GJ) a felhívásnak megfelelően a 2. számú mellékletben is átvezetésre került.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Krizsán Csaba
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Fekete Zsóka mangalicatenyésztõ, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen élelmiszermérnöki diplomát szerzett, a  szõke mangalica malacokat eteti.