Uniós források

Uniós pályázatból fejleszt? - Sok fontos szabályra is figyelni kell mostantól

Portfolio
A napokban több olyan közlemény is megjelent a kormány hivatalos uniós pályázati oldalán, amely pénzügyi elszámolási szabályrendszerek megjelenésére, illetve a csekély összegű támogatási szabályrendszer frissített összesítőjére hívja fel a figyelmet, így ezeket egy csokorba gyűjtve mi is felhívjuk a figyelmet.
Az egyik közlemény arra hívja fel a figyelmet, hogy megjelent a Pénzügyi elszámolásról szóló tájékoztató a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) által támogatott kiemelt projektek pénzügyi lebonyolításához. Ezzel párhuzamosan egy másik közlemény arról ad hírt, hogy egy hasonló Pénzügyi elszámolásról szóló tájékoztató a GINOP programok Európai Szociális Alap (ESZA) által támogatott projektjeinek (GINOP-5 és GINOP-6 prioritás) pénzügyi lebonyolításához is megjelent.

Egy harmadik közlemény azt emeli ki, hogy szintén megjelent a Pénzügyi elszámolási tájékoztató azokhoz a projektekhez, amelyek a GINOP ERFA-ból finanszírozott részén belül kizárólag a hiteltermékkel kombinált, vissza nem térítendő támogatással támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához kapcsolódik.

Egy negyedik közlemény pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy több ponton módosult a Pénzügyi elszámolásról szóló tájékoztató a GINOP egyszerűsített és standard módon, 2015.01.01 után meghirdetett pályázati felhívások keretében kizárólag vissza nem térítendő támogatással támogatott projektek kapcsán. A módosításokat egy külön összesítő táblázatban foglalták össze, amely itt érhető el.

Az ötödik közlemény azt emeli ki, hogy megjelent a "Tájékoztató a de minimis támogatás szabályairól a támogatást igénylők számára" című dokumentum, amelynek célja, hogy a kedvezményezettek a csekély összegű támogatások igénybevétele során egységesen és jogszerűen járjanak el. Az állami támogatásokról - többek között a de minimis támogatásokról is - további információk a Támogatásokat Vizsgáló Iroda oldalán találhatóak (www.tvi.kormany.hu), illetve ezen a linken konkrétan is elérhető az összesítő dokumentum.

Egy hatodik közlemény végül arra hívja fel a figyelmet, hogy módosult a Pénzügyi Elszámolási Útmutató mellékletét képező "Képzésekhez kapcsolódó útiköltség elszámolásához" című pénzügyi összesítő dokumentum, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megjelent felhívások kapcsán különösen lényegek. Nevéből adódóan a dokumentum az utazási költségtérítés szabálymódosításait tartalmazza és mivel a közlemény január 30-án jelent meg, így tegnaptól már hatályossá is vált a módosítás azzal, hogy a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell. Az is fontos, hogy a közlemény visszavonásig érvényes, az esetleges visszavonásról külön közlemény fog rendelkezni.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
D__US20180223019