Előfizetői tartalom

Kiszivárgott az OLAF-jelentés az Elios-ügyről

Portfolio
A 24.hu megszerezte az EU Csalás Elleni Hivatala által készített Elios-jelentést, ami a magyar közvilágítási piacon tapasztalt uniós pályázati visszaélések vizsgálata során költségvetési csalás, sőt szervezett bűnözés esetét gyanítja és ezért kéri a magyar hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet. Az Origo az Elios tényleges tulajdonosi viszonyaira hívja fel a figyelmet a vizsgálatokkal érintett időszakban, maga a cég pedig azt hangsúlyozta a jelentést kiszivárogtató portálnak, hogy a cég "mindig szabályosan járt el".

Az általában igencsak titkolózó OLAF jelentésének tartamáról szokatlan módon elsőként a Wall Street Journal írt január elején, aztán az anyagot a magyar kormány is megkapta, de a 4-es metrós OLAF-jelentéssel ellentétben nem igyekezett azt gyorsan nyilvánosságra hozni. Ez összefügghet azzal, hogy az Elios tulajdonosi körében 2015 tavaszáig Orbán Viktor kormányfő veje, Tiborz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés