Előfizetői tartalom

Tényleg nem akar nagyobb EU-s kasszát négy nagy tagállam

Portfolio
A Süddeutsche Zeitung mai információi szerint az áll a holland kormány 2020 utáni EU-s költségvetésről szóló állásfoglalásában, hogy a Brexit miatt kisebbé váló EU kisebb költségvetéssel is jár és hasonlóan gondolkodik Ausztria, Svédország és Dánia is. Ez megerősíti azokat a korábbi információkat, hogy az EU négy nagy nettó befizető tagállama nem akar több pénzt betenni a közös kasszába a britek távozása után, noha ezért lobbizik az EU költségvetési biztosa.

Günter Öttinger uniós biztos ma látogat Berlinbe Angela Merkel kancellárhoz, hogy a 2020 utáni EU-s költségvetés számairól és kereteiről egyeztessen és mivel az elfogadott nagykoalíciós szerződésben benne van az, hogy a német kormány hajlandó lesz megemelni a befizetést, így itt nyitott ajtókat talál Öttinger. Ez azt jelentheti a Süddeutsche Zeitung mai információi szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés