Előfizetői tartalom

Nagyon durva tervet szellőztettek meg a németek Magyarország ellen

Portfolio
A 2020 utáni EU-s kohéziós támogatásokat az alapvető jogállami keretek meglétéhez kell kötni, és azoknak az országonak a régiói kapnának több pénzt, amelyek több menekültet fogadnak be - ezt a nagyon kemény következményekkel járó tervet szellőztette meg a napokban Brüsszelben a német kormány a Financial Times mai cikke szerint. A terv megvalósulása alapvetően megváltoztatná azt, amit eddig az EU kohéziós politikája jelentett és a lap szerint a berlini vezetés azon frusztráltságát tükrözi, hogy Magyarország és Lengyelország nem osztozik a menekültválság terhein.

Délután reagált a Financial Times cikkére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve a Bruxinfo is körbekérdezte forrásait:Kapcsolódó cikkünk2018.02.21Reagált Szijjártó a durva német tervre: nem engedünk a zsarolásnak2018.02.21EU-pénzek: nem úgy kell érteni a durvának tűnő német tervetHa ez a terv valósággá válna, azzal lényegében a hagyományosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái