Előfizetői tartalom

Új jobbkeze lesz Junckernek és Navracsicsnak

MTI
|
Portfolio
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke úgy döntött, hogy a március 1-jén nyugdíjba vonuló bizottsági főtitkár helyére eddigi saját német kabinetfőnökét, a bulldózerként is ismert Martin Selmayrt nevezi ki. Selmayr helyére pedig első alkalommal kerül majd nő, a spanyol Clara Martínez Alberola személyében. Juncker emellett ma öt új főigazgatót (köztük két nőt) és öt új főigazgató-helyettest (köztük négy nőt) nevezett ki. Navracsics Tibor magyar uniós biztos mellett is változik a főigazgató személye: a ciprusi származású Themis Christophidou lesz az oktátásért, kulturáért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos "jobbkeze".

Az Európai Bizottság heti ülését követő sajtótájékoztatón Juncker arról számolt be, hogy Alexander Italianer jelenlegi főtitkár március 1-jén nyugdíjba megy, helyére pedig Martin Selmayrt nevezte ki a biztosi testület. Juncker úgy vélekedett, hogy Selmayr kiváló főtitkár lesz, minden képességgel rendelkezik, hogy ugyanolyan példásan betöltse a tisztséget, mint a kabinetfőnökit....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés