Tömegesen hirdeti ki az EU-pályázati nyerteseket a választások előtt a kormány
Uniós források

Tömegesen hirdeti ki az EU-pályázati nyerteseket a választások előtt a kormány

Portfolio
Az elmúlt napok hírei alapján közel ötezren lehetnek olyanok, akik most tudták meg, hogy nyert a korábban, akár már egy évvel ezelőtt, beadott uniós pályázatuk - derül ki összesítésünkből. A kormány már korábban is jelezte, hogy március végéig (éppen a választások előttig) a 7 éves uniós keret teljes egészére ki akarja hirdetni a nyerteseket, de adataink szerint ez még nem sikerült.
Még múlt kedden jött a hír, hogy a Vidékfejlesztési Programban első körben eredményt hirdettek a falusi turizmus fejlesztését célzó pályázaton: 550 pályázó 23 milliárd forintot nyert és rövidesen további nyerteseket hirdetnek ki.

Aztán csütörtökön az NGM is közölte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 16 különféle pályázati felhíváson összesen 52 milliárd forintnyi támogatást.

Még aznap a Miniszterelnökség is közölte, hogy közel 1800 gazdálkodó számára újabb mintegy 30 milliárd forint vidékfejlesztési forrás odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség. A támogatás többek között az öntözésfejlesztési és élelmiszer-feldolgozási beruházások megvalósítását, valamint a fiatal mezőgazdasági termelők indulását is segíti. Utóbbi pályázati konstrukció keretében a tárca azt jelezte, hogy még vannak folyamatban további döntések is és azt is, hogy a VP teljes keretének már 94%-a, több mint 1220 milliárd forint lekötésre került.

Ma reggel a Világgazdaság arról számolt be, hogy megkezdték a nyertes pályázók kiértesítését a 17 milliárd forintos keretösszegű, a kkv-k versenyképességét adaptív technológiai innováció révén növelni hivatott felhívásban (Ginop-2.1.8). A támogatott projektkereső adatbázisban is látszik, hogy egyelőre az Irányító Hatóság eddig csak hetvenkilenc projektgazdának ítélt oda 981,3 millió forintot.

A fenti hírek alapján közel 4800 nyertes örülhet 106 milliárd forintnyi uniós támogatásnak. Mivel a Miniszterelnökség március közepén azt közölte, hogy még bő 700 milliárd forintnyi támogatási keretről kell döntést hozni, hogy a 2014-2020-as ciklus keretének 100%-át elosszák, így ez a cél március végéig még bizonyára nem teljesült. A GINOP és a VP mellett még néhány másik Operatív Programban is bizonyára maradt még a 100%-os keretből elosztandó forrás.

Címlapkép forrása: MTVA bizományosi Oláh Tibor
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
BET
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921