Előfizetői tartalom

Megemelt pályázati keretből fejlesztenek 40 Pest megyei óvodát

Portfolio
Erőteljesen túligényelték a magyar költségvetetési forrásból felállított Pest megyei fejlesztési alap óvodafejlesztési pályázatát, mivel 76 támogatási igény érkezett be, de ezekből csak 40-et hagyott jóvá a nemzetgazdasági tárca, a pályázat keretét viszont 6-ról 7,2 milliárd forintra megemelte - ezeket jelentette be csütörtökön Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Mivel a 2014-2020-as uniós ciklusban Pest megye relatív túlfejlettsége miatt csak kevés uniós támogatásra jogosult a (290 milliárd forint a VEKOP-ból), így a kormány ennek ellensúlyozására egy 80 milliárdos fejlesztési alapot állított fel 2016-2021 közöttre és ebből az ötödik felhívásként írták ki az óvodafejlesztési pályázatot. Ennek célja a férőhelyhiánnyal küzdő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés