Előfizetői tartalom

Nagyot bukhat Magyarország - Máris reagált a kormány a kiszivárgott brüsszeli tervre

Portfolio
Az uniós pénzosztás során "nagyon veszélyesnek tartom azt, hogyha bárki valamifajta szubjektív politikai szempontrendszertől tenné függővé az európai uniós forrásokat" - így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HirTv-nek azokra a friss fejleményekre, hogy először az EU történetében politikai feltételekhez, a jogállamiság meglétéhez, kötnék az EU-pénzek kifizetését a 2020 utáni új uniós ciklusban.

Amint pénteken és ma is megírtuk: a bíróságok kormányoktól való független működéséhez, mint alapfeltételhez tervezi kötni az Európai Bizottság a 2020 utáni EU-támogatások kifizetését, igaz a tervet átvinni nehéznek látszik. Nem tudni ugyanis, hogy hogyan lehet egy olyan átfogó és objektív kritériumrendszert megalkotni, ami alapján szubjektív elemek nélkül lehet megállapítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés