Uniós források

Három magyar fiatal is Európa kiválóságai között (korr.)

Portfolio
Három magyar is bekerült az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által jelölt diplomások, vállalkozók és innovátorok közé - jelentette be az EIT szerdán.
Cikkünk eredeti verziójában tévesen azt közöltük, hogy Grieder Linda magyar származású kutató (svájci), így helyette Pálfi Dóra a jelölt.

Európai kiválóságok

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette a 2018-as EIT-díj 41 jelöltjét, akik között három magyar is szerepel.

A díjátadó ünnepségre Budapesten kerül sor október 4-én, az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en. A 41 jelölt Európa legígéretesebb vállalkozói és innovátorai. A jelöltek azért kapták a jelölést, mert mindannyian kihívásokra választ adó, úttörő termékekkel, projektekkel és szolgáltatásokkal ösztönzik az európai innovációt az éghajlatváltozás, az energia, a digitalizáció, az élelmiszer, az egészség vagy a nyersanyagok területein.

Az idei jelöltek Ausztriából (1), Belgiumból (3), Bulgáriából (1), Kanadából (1), Kínából (2), Kolumbiából (1), Dániából (1), Egyiptomból (2), Észtországból (1), Franciaországból (4), Németországból (2), Görögországból (2), Magyarországról (3), Izlandról (1), Olaszországból (5), Lettországból (1), Mexikóból (1), Hollandiából (1), Spanyolországból (3), Svédországból (2), Svájcból (1), az Egyesült Királyságból (1) és az Egyesült Államokból (1) származnak.

Ez alapján jól látható, hogy Magyarországot ebben a tekintetben csak Franciaország és Olaszország előzi meg, valamint a spanyolokkal és a belgákkal vagyunk holtversenyben."A változást ösztönző, valamint az üzleti világot, a felsőoktatást és a kutatást összefogó EIT segít nekünk abban, hogy a Nyugat és Kelet, Észak és Dél közötti együttműködés még hatékonyabbá tétele érdekében hidakat építsünk. Ez valódi európai erőfeszítés. Büszke vagyok azokra a vállalkozókra, akik most világszinten versengenek, és segítenek nekünk abban, hogy rugalmas és nyitott Európát hozzunk létre a jövőben. Az EIT-díj az európai siker és a világszintű ambíció ünnepe" - fogalmazott a közlemény szerint Navracsics Tibor, az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért, valamint az EIT-ért felelős európai biztos.

A 2018-as EIT-díjak jelöltjei az EIT-közösség által a globális kihívások leküzdésének ösztönzése keretében támogatott legsikeresebb diplomások, vállalkozók és innovátorok közül kerültek ki. A jelöltek négy kategóriában versenyeznek: az "EIT Change", az "EIT Innovators" és az "EIT Venture", valamint idén először az "EIT Woman" kategóriában. Az EIT Woman-díj Európa női vállalkozói és vezetői kiválóságának és képességeinek elismerése, amely tovább ösztönzi azt a pozitív trendet, hogy még több nő dolgozzon az innováció terén.

A 41 jelölt közül most választják ki a négy díj győzteseit, akiket az EIT Budapesten, október 4-én tartott díjátadó ünnepségén jelentenek be.

"Az EIT igazi sikertörténetté nőtte ki magát, létrehozta Európa legnagyobb és leginkább összekapcsolt innovációs ökoszisztémáját, amelyben több mint 1000 vezető partner vesz részt, beleértve Európa számos, hatékonyan együttműködő legjobb vállalkozását, egyetemét és kutatóközpontját. Innovációs központjainkban úttörő ötletek születnek, amelyekből termékek és szolgáltatások lesznek. Ennek eredményeként több mint 1250 induló és növekvő vállalkozás kapott segítséget, amelyek több mint 890 millió euró külföldi befektetést szereztek, és több mint 6100 magasan képzett munkaerőt igénylő munkahelyet teremtettek. A díj ennek a virágzó hálózatnak az elismerése" - jelentette ki Dirk Jan van den Berg, az EIT igazgatótanácsának elnöke

Három magyar fiatal is Európa kiválóságai között (korr.)

A magyar esélyesek

A teljes névsor ide kattintva olvasható, mi értelemszerűen a mezőnybe jutott magyar fiatalokat emeljük most ki.

  • Félegyházi Nóra az "EIT Change" díj egyik jelöltje. A Sani Nudge projektjének lényege egy adatvezérelt kézhigiéniai emlékeztető és megfigyelő rendszer, melynek célja, hogy javítsa és jelentse a kórházi személyzet, a betegek és a látogatók ilyen típusú tevékenységét.
  • Pálfi Dóra az EIT "Woman Awards" díj egyik jelöltje, akit az EIT digitális szekciója jelölt. ImagiCase nevű projektje egy oktatási platform és eszköz, amely többek között a lányok igényeire koncentráló programozást tanít.
  • Dán György az "EIT Innovators" díj egyik jelöltje. SOC4CI nevű projektje egyéni észlelési és válaszadási szolgáltatást nyújt tartós veszélyek ellen. Őt is az EIT digitális szekciója jelölte.
Három magyar fiatal is Európa kiválóságai között (korr.)
Piros kerettel kiemelve a magyar jelöltek.

Mi is ez az EIT? Az első hat innovációs társulás az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkalmazkodás (az EIT éghajlatváltozással foglalkozó TIT-je), a fenntartható energiaforrások létrehozása és az ellátás növelése (az EIT innovációval és energiával foglalkozó TIT-je), a digitális átalakulás felgyorsítása (az EIT digitalizációval foglalkozó TIT-je), az egészséges és hosszabb élet támogatása (az EIT egészséggel foglalkozó TIT-je), beleértve a fenntartható és egészségesebb élelmiszerek biztosítását (az EIT élelmiszerekkel foglalkozó TIT-je), valamint a bolygónk nyersanyagainak hatékony, biztonságos és fenntartható kezelése (az EIT nyersanyagokkal foglalkozó TIT-je) érdekében dolgozik. A társulások a partnereikkel együtt számos innovációs és vállalkozói tevékenységet kínálnak. Ezek közé tartoznak a műszaki készségeket a vállalkozói készségekkel összekapcsoló tanfolyamok, valamint a vállalkozások létrehozását és felgyorsítását segítő szolgáltatások és az innováció által ösztönzött kutatási projektek. A városi mobilitással és gyártással foglalkozó innovációs társulás kialakítása folyamatban van.

uzemanyag0920
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives to welcome the Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for bilateral talks at 10 Downing Street.