Előfizetői tartalom

Nagy durranás az MFB-től: jön a tőkeági segítség a kkv-knak!

Portfolio
Még idén várható egy MFB Fix névre hallgató, kkv-knak szóló finanszírozási program, amely kiegészíti majd a jegybanktól várható új NHP Fix programot és lesz majd egy tőkepótló része is, mivel a hitel 40%-át majd csak a futamidő végén kell visszafizetni - jelentette be a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján Bernáth Tamás. Az MFB elnök-vezérigazgatója szerint ez a program jelentősen segíthet majd a kkv-szektor tőkeági problémáinak enyhítésén, miközben az MFB az uniós és saját forrású programjai abban fognak segíteni, hogy a vállalatok finanszírozáshoz jutásában a problémákat oldani tudják.

A Bernáth Tamás által tartott előadás néhány főbb üzenete: Az MFB 25 éves, a piaci rések betöltésére fókuszál a 2017-2021 közötti stratégiájában, és azt célozza, hogy évente 1%-pontos gazdasági növekedési többletet érjen el a programjaival (2017-re 0,5% körüli lehetett ez a hatás saját friss mérésük szerint). A bank a programjai kapcsán egyrészt a mikro és kkv-szegmens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés