Uniós források

Módosította a legnagyobb EU-s programot a kormány

Portfolio
Jóváhagyta a legnagyobb keretösszegű EU-s programunk, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program módosítására irányuló javaslatot a részére benyújtott tervezet szerint a kormány és felhatalmazta a pénzügyminisztert, hogy azt nyújtsa be az Európai Bizottságnak - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. Sajnos a módosítás tartalma nem ismert, a rövid jogszabály nem tartalmazza.
Megjelent a kormány 1505/2018. (X. 15.) határozata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program módosításáról, amely az alábbiakat tartalmazza:
  • jóváhagyja a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program módosítására irányuló - a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Monitoring Bizottsága által jóváhagyott - javaslatot (a továbbiakban: javaslat) a részére benyújtott tervezet szerint;
  • felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a javaslatnak az Európai Bizottsághoz történő hivatalos benyújtásáról. A felelős: pénzügyminiszter, a határidő pedig e határozat közzétételét követő 15 napon belül.
  • szokatlan tartalmú a harmadik pont, hiszen egyetért azzal, hogy indokolt esetben a javaslat - az Európai Bizottság javaslattal kapcsolatos hivatalos álláspontja alapján átdolgozva - ismételten benyújtásra kerüljön, és felhívja a pénzügyminisztert, hogy tegye meg az ehhez szükséges intézkedéseket. Felelős: pénzügyminiszter. Határidő: indokolt esetben azonnal.


Október elején már volt egy sajtóinformáció arról, hogy a GINOP is a brüsszeli kifizetések felfüggesztési veszélyével néz szembe két másik Operatív Programunk mellett (KEHOP, TOP), múlt héten viszont a Portfolio saját brüsszeli információi arról szóltak, hogy "csak" a KEHOP-nál és a TOP-nál létezik ez a veszély.

Ma reggel egy másik sajtóinformáció arról szólt, hogy a GINOP-ban, a TOP-ban és a KEHOP-ban nem fogad be fejlesztési számlákat kifizetés céljából az Európai Bizottság addig, amíg a kormány nem reagál a testület észrevételeire, így tehát kvázi hivatalos felfüggesztés nincs, de kifizetés sem történik egyelőre. Elképzelhető, hogy ezekre a bizottsági észrevételekre történő reagálás történt most meg a GINOP formális módosításával.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Szekesfehervar MFB rendezveny19