Uniós források

Két évvel kitolják az EU-s állami támogatási szabályok hatályát

Portfolio
Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy 2020 decemberéhez képest két évvel kitolja az EU-s állami támogatási szabályrendszer hét fontos területén a szabályok hatályát és közben elindít egy felülvizsgálatot a szabályok tartalmáról, illetve arról, hogy esetleg még tovább tolja-e ki az említett szabályok hatályát - közölte a minap a brüsszeli testület.
A rövid közlemény emlékeztet rá, hogy az uniós állami támogatási szabályrendszer jelentős átalakításokon esett át 2012 óta és így a tagállamokban zajlik az állami támogatási döntések 97%-a, azaz a Bizottságnak csak a fokozott torzító hatással járó támogatási döntésekben van illetékessége. Így tehát a tagállamokban gyorsan meg tudnak születni az állami támogatási szabályrendszer keretében a befektetés- és foglalkoztatás ösztönző, illetve egyéb támogatási döntések.

Mivel közeleg néhány részterületen a szabályok hatályának lejárata (2020. december), ezért az üzleti kiszámíthatóság érdekében a Bizottság most azt közölte: azt tervezi, hogy ezek hatályát két évvel 2022 decemberéig kitolja és egyúttal egy "fitness ckech" vizsgálatot is elindít a szabályok tartalmáról, hogy esetleg szükséges-e még tovább kitolni a hatályukat, vagy módosítani a tartalmukat. A két éves hatály kinyújtás többek között a csekély összegű (de minimis) és a regionális támogatási jogcímen nyújtott támogatási szabályokra is érvényes, ami azért lényeges, mert ezek idehaza is gyakran előforduló támogatási jogcímek az uniós pályázati kiírásokban.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921