Előfizetői tartalom

Kifakadt Varga Mihály az eurózóna költségvetés friss terve miatt

Portfolio
Az eredeti szándékoktól eltérően az EU következő hétéves költségvetési keretének részeként jön létre egy olyan eszköz, amely csak az eurózóna versenyképességét és konvergenciáját erősíti, de ez nemkívánt párhuzamosságokhoz és problémákhoz vezet, így a magyar kormány egyhangú szavazást szorgalmaz a kérdésről az állam- és kormányfőket tömörítő Tanácsban - lényegében ezt tartalmazza Varga Mihály pénzügyminiszter azon közleménye, amelyet az eurózóna pénzügyminisztereinek (Eurogroup) mai kibővített brüsszeli tanácskozására időzítve adtak ki. Az alábbiakban a közleményt teljes terjedelmében közöljük.

"Az eurózóna-költségvetés nem lehet átfedésben az Európai Unióban már létező eszközökkel és célokkal, mert az tovább mélyítené a régiók közötti különbségeket és akadályozná az egységes piac megerősítését - hangsúlyozta Varga Mihály az eurózóna pénzügyminisztereinek (Eurogroup) kibővített brüsszeli tanácskozásán. A magyar pénzügyminiszter szerint az ügy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés