Előfizetői tartalom

Elismerte a minisztérium: az EU helyett a magyar adófizetők állták az Elios-projekteket

Portfolio
Az összes uniós pénzt sikerült lehívnia Magyarországnak az előző ciklus KEOP-keretéből azokra a projektekre, ahol nem volt vita a kormány és az Európai Bizottság között - válaszolta az Innovációs és Technológiai Minisztérium a hvg.hu kérdésére, amiből az következik, hogy kivették a magyar hatóságok az OLAF és a Bizottság által vitatott Elios közvilágításfejlesztési projektek számláit az uniós elszámolásból. Ez tehát azt jelenti, hogy a mintegy 13 milliárd forintnyi fejlesztést az EU költségvetése helyett végül a magyar adófizetők állták.

Jávor Benedek EP-képviselő több magyar és uniós forrásból is úgy értesült, hogy a magyar hatóságok végül kivették azokat a projektszámlákat a 2007-2013-as Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) záró elszámolásból, amelyeket az OLAF és a Bizottság is vitatott az Elios által végrehajtott közvilágítás-fejlesztési projekteknél.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés