Előfizetői tartalom

Újabb tízmilliárdot terhelt az EU helyett a magyar adófizetőkre a kormány

Portfolio
Miután a Népszavának azt jelezte múlt héten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), hogy az Elios-os közvilágítási fejlesztéseken felül "Magyarország számos egyéb tételt sem fog elszámolni az Európai Bizottsággal", ma azt írja a 24.hu, hogy információi szerint ez két projektre is biztosan igaz. Ezekkel kezdettől fogva problémái voltak a brüsszeli testületnek és együtt 9,8 milliárd forintnyi terhet jelentenek a magyar adófizetőknek az EU költségvetése helyett, mivel a magyar hatóságok nem nyújtották be ezeket a problémásnak ítélt számlákat a brüsszeli elszámolásba.

Miután kiderült, hogy úgy tudta lehívni a 2007-2013-as ciklus KEOP-keretére a 100%-nyi brüsszeli támogatást a kormány, hogy kivette az OLAF és az Európai Bizottság által is vitatott Elios-os számlákat az elszámolásból (előbb 25%-os büntetést is bevállalt volna, de ebbe se ment bele a Bizottság), további két ügyben is hasonló magatartásról szerzett információt a 24.hu:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái