FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Átalakulásban vannak az uniós országok egészségügyi rendszerei

Csiki Gergely, Brüsszel
2014 és 2018 között 8 milliárd euró értékben 7000 egészségügyhöz kapcsolódó fejlesztési projekt valósult meg uniós forrásból - hangzott el kohéziós politika egészségügyi befektetéseiről tartott bizottsági eseményen. A brüsszeli rendezvényen Corina Cretu és Vytenis Andriukaitis EU-biztosok összefoglalták az eddigi eredményeket és a további terveket ezen a területen. Hangsúlyozták: az uniós társadalmak alappillére a jólét, ami a jól működő egészségügyi rendszer nélkül elképzelhetetlen. A konferencián bemutattak egy jól működő, országokon átívelő egészségügyi projektet, ami javítja az egészségügyi ellátás minőségét.

Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió nagy hagyományokkal rendelkezik az egészségügyi befektetések területén. A jelenleg futó 7 éves uniós költségvetési ciklus keretében 7000 ilyen fejlesztés valósult meg. A biztos külön kiemelte a szlovák példát, ahol 50 millió euróból képeztek 3300 ápolót, de megemlítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés