Előfizetői tartalom

Felcsillant a remény Magyarországnak: kevesebb EU-pénzt bukhatunk 2021-től, mint eddig hittük

Portfolio
A kohéziós politika súlya az előzetes félelmekkel ellentétben nem gyengülni, hanem erősödni fog a jövő hétre átdolgozandó 2021-2027-es uniós költségvetésben, azaz a konvergencia támogatása nagyobb szerepet kap és így az új verziónak semmiképpen sem lesznek kárvallottjai a szegényebb országok és régiók – hangsúlyozta két uniós biztos egy hétfői európai parlamenti szakbizottsági tanácskozáson a Bruxinfo összefoglalója szerint. Bár a részletek nem ismertek, de önmagában ez az üzenet biztató hír Magyarországnak, azaz afelé mutat, hogy mégsem lesz reál értelemben 25% körüli zuhanás a kohéziós támogatásainknál a mostani 7 éves ciklus pénzeihez képest.

A hétfői eseményről szóló összefoglaló főbb információi saját kiegészítéseinkkel: Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke és Elisa Ferreira regionális politikai uniós biztos hétfőn együtt tájékoztatta az EP regionális politikai szakbizottságának tagjait a 2021-2027-es uniós költségvetés átdolgozás alatt álló tervéről, amelyet várhatóan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái