Előfizetői tartalom

Felcsillant a remény Magyarországnak: kevesebb EU-pénzt bukhatunk 2021-től, mint eddig hittük

Portfolio
A kohéziós politika súlya az előzetes félelmekkel ellentétben nem gyengülni, hanem erősödni fog a jövő hétre átdolgozandó 2021-2027-es uniós költségvetésben, azaz a konvergencia támogatása nagyobb szerepet kap és így az új verziónak semmiképpen sem lesznek kárvallottjai a szegényebb országok és régiók – hangsúlyozta két uniós biztos egy hétfői európai parlamenti szakbizottsági tanácskozáson a Bruxinfo összefoglalója szerint. Bár a részletek nem ismertek, de önmagában ez az üzenet biztató hír Magyarországnak, azaz afelé mutat, hogy mégsem lesz reál értelemben 25% körüli zuhanás a kohéziós támogatásainknál a mostani 7 éves ciklus pénzeihez képest.

A hétfői eseményről szóló összefoglaló főbb információi saját kiegészítéseinkkel: Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke és Elisa Ferreira regionális politikai uniós biztos hétfőn együtt tájékoztatta az EP regionális politikai szakbizottságának tagjait a 2021-2027-es uniós költségvetés átdolgozás alatt álló tervéről, amelyet várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés