Előfizetői tartalom

Varga Mihály: újabb 100 milliárd forintnyi EU-pénz érkezik majd a büdzsébe

Portfolio
Új Facebook-videóval jelentkezett ma Varga Mihály pénzügyminiszter azután, hogy a pénzügyi akciócsoportban áttekintették az EU-tól eddig megkapott és várhatóan érkező pénzek kérdését is. Rövid videójának lényege, hogy az idén eddig Brüsszelből már árutalt 300 milliárd forintnyi EU-támogatáson felül a következő időszakban további mintegy 100 milliárd forint átutalása várható, idén pedig összesen elérheti az 1300 milliárdot a pénzügyi transzfer.

Fontos, hogy ez az országban egyébként is zajló fejlesztésekre utólag az Európai Bizottságtól átutalt pénz, aminek lényegében semmi köze a koronavírus válsághoz és annak kezeléséhez, legfeljebb majd az év második felétől érkező átutalások mögött lehetnek majd olyan fejlesztési számlák, amiket itthon a vírus elleni küzdelem miatt állítottak ki. Bár az unióból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés