Előfizetői tartalom

Újabb magyar gazdaságtámogató csomagot hagyott jóvá Brüsszel: akár 5000 cég is profitálhat belőle

Portfolio
Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a három, közel 900 millió euró (kb. 320 milliárd Ft) összköltségvetésű magyar támogatási intézkedést, amelyek a koronavírus-járvány közepette hivatottak támogatni a magyar gazdaságot és akár 5000 cégnek is segítséget nyújthatnak. A három program keretében az állami támogatás közvetlen támogatások, hitelgaranciák, valamint kedvezményes hitelkamatlábak formájában valósul meg. Ez a hír azt követően érkezett, hogy tegnap a Bizottság szintén jóváhagyta azt az 550 milliárd forintos magyar állami támogatási programot, amely a vállalkozások működőtőke- és beruházási szükségleteire vonatkozott.

A támogatási intézkedéseket a Bizottság az állami támogatásokra vonatkozóan nemrég elfogadott ideiglenes keretszabálya alapján hagyta jóvá. Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott ebből az alkalomból: „A három, közel 900 millió euró összköltségvetésű intézkedés lehetővé teszi Magyarország számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés