Előfizetői tartalom

Összeomlik az EU, ha nincs gyors alku a tagállamok között – figyelmeztet az uniós biztos

Portfolio
Fontos útelágazódásnál vagyunk és ha nem adunk gyorsan egy erős és egységes tagállami választ az uniós helyreállítási alappal a kihívásokra, akkor az egész EU-projekt veszélybe kerül, összeomolhat – jelentette ki pénteken Paolo Gentiloni gazdasági ügyekért felelős uniós biztos a Reuters tudósítása szerint. Ez talán az eddigi leginkább drámai brüsszeli vezetői figyelmeztetés a közelmúltból arra, hogy a koronavírus-válság által felerősített uniós kihívásoknak mekkora a tétje. A gyors és egységes tagállami költségvetési válasz szükségességét egyébként a német alkotmánybíróság keddi döntése csak még inkább sürgetővé tette, amint arra mai elemzésünkben rámutattunk.

Súlyos figyelmeztetés Gentiloni olasz miniszterelnök is volt, így pontosan érzi, hogy a nagyon eladósodott és most a járvány által súlyosan érintett olasz államnak mekkora szüksége van egy olyan helyreállítási alap konstrukcióra, ami a piacok szemében is hiteles, kellően vonzó feltételek között lehet általa bevonni forrásokat a piacról és ráadásul gyorsan fel lehet állítani....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái