Előfizetői tartalom

Elbocsátás helyett fejlesztenéd a céged 70%-os támogatásból? – Két hét múlva nyílik a remek EU-s pályázat

Portfolio
Április végén már beharangoztuk, azóta a társadalmi egyeztetés is lement vele kapcsolatban, most pedig azt jelentette be Rákossy Balázs,  a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, hogy május 29-én meg is nyílik az országosan összesen 52,1 milliárd forintos keretösszegű technológia fejlesztést támogató EU-s pályázat. A felhívás érdekessége, hogy feltételesen visszatérítendő, azaz elvileg hitelként nyújtják, de ha az eredményességmérési kritériumokat teljesíti a cég, akkor akár 70%-os támogatássá válhat a hitel. A pályázat a foglalkoztatott és a megtartott alkalmazottak létszámához igazodik, a kisebb cégeket jobban támogatják és elég széles a fejlesztési területek tárháza, amit támogatnak belőle. Mivel a központi régiónak is nyílik egy „tükörpályázat”, így valójában az ország egész területén vonzó feltételekkel lehet indulni a pénzért. Az államtitkár jelzése után röviddel meg is jelent a hivatalos pályázati oldalon a konvergencia régiónak szóló (GINOP) felhívás végleges tartalma.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön reggel azt jelentette be az MTI tudósítása szerint, hogy mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztéseket támogató két pályázati felhívás jelent meg több mint 50 milliárd forint keretösszeggel. A gazdaságvédelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái